ChatGPT od OpenAI je jedním z nejpopulárnějších generativních nástrojů umělé inteligence na světě a od svého vydání v roce 2022 si získává velkou pozornost. Nyní OpenAI uvedl, že ChatGPT překonal hranici 200 milionů aktivních uživatelů týdně.



Očekává se, že toto číslo s iOS 18 ještě dále poroste. Mluvčí OpenAI potvrdil, že počet aktivních uživatelů ChatGPT týdně se od listopadu loňského roku zdvojnásobil, ze 100 milionů na 200 milionů. Podle společnosti také 92 % společností z Fortune 500 používá produkty OpenAI. Od vydání GPT-4o Mini v červenci se také zdvojnásobilo využití ChatGPT API. Tento model je výrazně levnější a také schopnější než předchozí GPT-3.5. „Lidé nyní používají naše nástroje jako součást svého každodenního života, což přináší skutečný rozdíl v oblastech, jako je zdravotnictví a vzdělávání – ať už jde o pomoc s rutinními úkoly, řešení těžkých problémů nebo podpora kreativity,“ uvedl generální ředitel Sam Altman v prohlášení.

I když jsou tato čísla již působivá, OpenAI bude mít s největší pravděpodobností do konce roku ještě více uživatelů ChatGPT, částečně díky Applu. Je to proto, že, jak bylo oznámeno na WWDC 2024, iOS 18 integruje ChatGPT do Siri. To znamená, že když Apple Intelligence nedokáže odpovědět na otázku, Siri vyzve uživatele, aby požádal ChatGPT o odpověď. Očekává se, že tato integrace bude představena s budoucím vydáním iOS 18 koncem tohoto roku. Bloomberg oznámil, že Apple v rámci tohoto partnerství neplatí OpenAI, ani OpenAI neplatí Applu. Místo toho se Apple údajně domnívá, že integrace CharGPT do iOS 18 má „stejnou nebo větší hodnotu“ než hotovost.