Někteří uživatelé iPhonů se systémem iOS 18 hlásí občasné problémy s odezvou dotykové obrazovky, přičemž některá zařízení zdánlivě ignorují klepnutí a přejetí. Zdá se, že problém se týká různých modelů, včetně nové řady iPhone 16, a také starších zařízení.



Uživatelé na Redditu hlásili nereagující oblasti na obrazovce, což má za následek vynechání klepnutí, ignorování přejetí a potíže s posouváním nebo mačkáním tlačítek. Toto chování je prý zvláště patrné při interakci s virtuální klávesnicí, což může vést k chybám při psaní. Společnost 9to5Mac byla první, kdo upozornil na problém. Zatímco se však původně předpokládalo, že chyba se týká pouze iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, další zprávy od uživatelů naznačují, že problém je rozšířenější a pravděpodobně souvisí se softwarem.

Zdá se, že hlavní příčinou je příliš citlivý algoritmus odmítnutí dotyku v iOS 18, který je navržen tak, aby ignoroval náhodné dotyky. Zdá se, že k problému dochází pouze tehdy, když jsou zařízení odemčená a používána. Někteří uživatelé hlásili konkrétní problémy kolem nového tlačítka ovládání fotoaparátu, i když není jasné, zda to přímo souvisí nebo jde o samostatný problém.