Když Apple vydá aktualizaci firmwaru, která umožní AirPods Pro 2 používat jako naslouchátka, stane se z nich lepší produkt, než jakékoli stávající volně prodejné specializované zařízení.



Většina OTC naslouchátek je možné použít také jako sluchátka Bluetooth, ale AirPods nabídnou dvě významné výhody. AirPods i OTC naslouchátka vám umožňují vytvořit profil sluchu navržený tak, aby řešil vaše konkrétní problémy. Pokud máte například potíže se slyšením určitých frekvencí, zařízení může zvýšit jejich hlasitost. Wired však poznamenává, že téměř všechna OTC naslouchátka se při použití k poslechu obsahu vrátí do režimu obyčejných sluchátek – to znamená, že nastavení, které nabízejí při poslechu okolního zvuku, je deaktivováno.

Jednou z nejpůsobivějších funkcí AirPods Pro 2 je něco, co nikdo jiný neposkytl: tato nastavení sluchu se použijí i při poslechu obsahu. Pokud tedy máte problémy se slyšením vyšších frekvencí, tato nastavení se použijí také na telefonní hovory, hudbu, filmy a hry – vše automaticky. Většina (pokud ne všechna) ostatních volně prodejných naslouchátek zcela vypíná funkce naslouchátka, kdykoli přehráváte média, takže by to mohlo představovat skutečné zlepšení pro lidi se ztrátou sluchu.