Keynote, kde Apple představí nová zařízení se koná příští týden 9. září, kde uvidíme řadu iPhone 16, nové AirPods, některé nové modely Apple Watch a možná několik dalších produktů.



Představení novinek však znamená i rozloučení se staršími. Toto jsou některé produkty Apple, které si po této keynote pravděpodobně nebudete moci již koupit.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max

Od doby, kdy byly v roce 2018 představeny iPhone XS a iPhone XR, Apple přestává vyrábět starší iPhony pouhý rok po jejich představení, pravděpodobně proto, že jsou si až příliš podobné, a Apple by byl raději, kdybyste si koupili jeden z aktuálně vydaných iPhonů nižší třídy, pokud chcete ušetřit nějaké peníze. Není důvod očekávat, že se tato tradice změní, takže se pravděpodobně rozloučíme s modely iPhone 15 Pro a Pro Max.

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Plus obsahuje stejný 6,7palcový displej a dlouhou výdrž baterie jako iPhony vyšší třídy jen v levnějším balení. iPhone 14 Plus také přinesl zpět název „Plus“ poprvé od roku 2017, kdy byl vydán iPhone 8 Plus. Apple loni v září ukončil prodej iPhonu 13 mini a zároveň pokračoval v prodeji iPhonu 13, takže je pravděpodobné, že letos uvidíme podobnou strategii znovu.

iPhone 13

Apple představil iPhone 13 v roce 2021 s řadou nových funkcí, včetně delší výdrže baterie, nového kamerového systému a menšího zářezu. Nyní je však téměř 3 roky starý a zůstává nejstarším iPhonem na webových stránkách společnosti Apple. Pokud se historie bude opakovat, iPhone 13 bude také pryč a iPhone 14 nastoupí na jeho místo – alespoň do doby, než vyjde iPhone SE 4.


Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 a Apple Watch SE 2

Příští týden očekáváme aktualizace všech tří modelů Apple Watch. Očekává se, že Apple Watch Series 10 bude obsahovat větší (a efektivnější) displej, tenčí kryt a potenciálně i nový čip. Očekává se také, že Apple Watch Ultra 3 letos dostane menší aktualizaci a říká se, že Apple Watch SE 3 bude obsahovat plastový kryt a bude k dispozici za dostupnější cenu. Pokud budou všechny Apple Watch aktualizovány, Apple s největší pravděpodobností přestane prodávat všechny modely aktuální generace.


AirPods 2 a AirPods 3

Apple prodává AirPods 2 od roku 2019, slouží jako základní model za dostupnou cenu se všemi základními funkcemi, a přestože AirPods 3 byly představeny v roce 2021 s prostorovým zvukem, lepší kvalitou zvuku a dalšími funkcemi – Apple stále prodává také AirPods 2. To by se však mělo brzy změnit. Příští týden očekáváme dva nové modely AirPods 4, základní, které nahradí AirPods 2, a střední, které nahradí AirPods 3. Očekává se, že střední budou obsahovat potlačení hluku, na rozdíl od již existujících AirPods 2. S vydáním těchto modelů AirPods bude pravděpodobně prodej AirPods 2 a AirPods 3 ukončen.

iPad mini 6 a iPad 10

Příští týden bychom se měli dočkat dvou nových iPadů, iPadu mini 7 a iPadu 11. generace. Přestože Apple na začátku tohoto roku snížil cenu iPadu 10. generace, zprávy naznačují, že se brzy dočkáme nového modelu. Je stále možné, že Apple bude stále prodávat iPad 10 za ještě nižší cenu. Pokud jde o iPad mini, Apple v minulosti neprodával žádný starší model, takže by měl být po keynote také ukončen. Očekává se, že nový model bude obsahovat podporu pro Apple Intelligence, větší úložiště a potenciálně podporu Apple Pencil Pro.