Říká se, že Apple od roku 2018 pracuje na vlastním 5G modemu pro iPhony, ale první verze čipu možná nebude podporovat mmWave. Společnost DigiTimes dnes oznámila, že vlastní 5G modem společnosti Apple dosud nezahrnuje technologii mmWave.



Dokud se to nezmění, bude Apple pravděpodobně i nadále spoléhat na svého stávajícího dodavatele 5G čipů Qualcomm pro modely, které podporují mmWave, včetně amerických modelů iPhone 12 a novějších. Analytik Ming-Chi Kuo v červenci uvedl, že dva modely iPhonu s 5G modemem navrženým společností Apple budou uvedeny na trh v roce 2025, včetně nového iPhonue SE v prvním čtvrtletí roku a ultratenkého modelu iPhone 17 Slim ve třetím čtvrtletí.

mmWave je sada 5G frekvencí, které slibují ultra vysoké rychlosti na krátké vzdálenosti, což je ideální pro husté městské oblasti. Pro srovnání, 5G pod 6 GHz je obecně pomalejší než mmWave, ale signály se šíří dále. Sítě pod 6 GHz jsou v mnoha zemích stále běžnější než sítě mmWave. Všechny stávající iPhony, které Apple v současnosti prodává, jsou vybaveny modemy Qualcomm pro mobilní připojení, ale Kuo očekává, že Apple časem přejde od Qualcommu. Začátkem tohoto roku Apple prodloužil smlouvu se společností Qualcomm do roku 2026, takže Apple má ještě spoustu času.