Funkce Přihlášení přes Apple byla spuštěna již v roce 2019 jako rychlejší, pohodlnější a bezpečnější způsob registrace v aplikaci nebo webu. Ale nová zpráva říká, že byla nabízena několika deepfake weby.



Funkce přihlášení přes Apple, Google a další byla použita k vytvoření důvěryhodnosti pro stránky používané k vytváření takzvaných deepfake obrázků. Deepfake jsou obrázky, zvuk nebo video generované AI, ve kterých je skutečná osoba nějakým způsobem digitálně pozměněna. Ty lze použít k různým účelům, od toho, aby politik vypadal, že říká různé věci, až po vytvoření falešného nahého obrazu někoho. V některých případech je chlapci ze střední školy použili k vytvoření obrázků spolužaček a poté je vydírali. Deepfake je stále obtížnější odhalit, protože software je stále sofistikovanější.

Wired zjistil, že šest největších deepfake webů speciálně zaměřených na vytváření falešných aktů nabízí možnosti přihlášení pomocí Apple. Další nabízená přihlášení byla od Google, Discord, Line a Patreon. Web říká, že to vypadá, že tyto možnosti jsou schváleny těmito společnostmi. Analýza WIRED nalezla 16 největších deepfake webových stránek využívajících infrastrukturu přihlašování od společností Google, Apple, Discord, Twitter, Patreon a Line. Tento přístup umožňuje lidem snadno vytvářet účty na těchto webech.
Přihlašovací systém Google se objevil na 16 webech, Discord na 13 a Apple na šesti.
Nabídka možnosti Přihlásit se pomocí Apple vyžaduje účet vývojáře. Jakmile Wired Apple upozornil, společnost reagovala okamžitým ukončením všech takto používaných vývojářských účtů.