iphone-1st-gen-2pc-800Chytré telefony, které disponují zakříveným displejem se začaly objevovat na trhu teprve před dvěma lety. Mezi první chytrý telefon se zakřiveným displejem můžeme zařadit Samsung Galaxy S6 Edge. Samsung všechny předběhl a postupně se s chytrými telefony, které mají zahnutý displej doslova roztrhl pytel.



Pořád se ale čeká na Apple, kdy konečně taky uvede nějaký takový smartphone.

Málokdo, ale ví, že jablečná společnost už dávno vyrobila iPhone se zahnutým displejem! Během soudního sporu, který vedl Samsung a Apple v roce 2012 přišel designér Douglas Satzger s informací, že jeden z prvních prototypů iPhone byl právě telefon, který disponoval zahnutým displejem.

Když se podíváme zpět do minulosti, tak zjistíme, že technologie na takové zpracování skla byla velmi nákladná. Proto Apple od tohoto designu ustoupil.

Letos se iPhonu se zahnutým displejem ještě nedočkáme, ale právě model iPhone, který má vyjít přiští rok, o kterém se v posledních týdnech a měsících spekuluje více než o jakémkoliv předchozím modelu by měl mít zahnutý displej. Kromě zmíněného displeje by další generace iPhone měla přijít s odstraněním fyzického tlačítka Home Button, s OLED panelem a dalšími novinkami.

Zdroj: bgr.com