Administrativa Spojených států amerických pro dopravu dnes oznámila silnější postupy při kontrolování příručních zavazadel na letištích. Nově bude požadovat, aby cestující odložil veškerou elektroniku, která přesahuje velikost mobilního telefonu, do odkládacích boxů.



Letiště už nyní požadují, aby notebooky byly vyjmuty z batohů či brašen a odloženy do samostatného boxu. TSA tedy nově chce, aby se podobně zacházelo i s ostatní elektronikou, jako je, například iPad nebo přenosné herní konzole.

Pokud máte ovšem strach, že se na velkých letištích budou tvořit zbytečně velké fronty, můžete být v klidu. Podle oficiálního vyjádření TSA neustále zlepšuje postupy, aby tak vše bylo ještě rychlejší. Pokud jste ovšem členy TSA Pre, nic se vás týkat nebude.

Tato nová pravidla se týkají letů z a do USA, konkrétně na letištích Boise (BOI), Colorado Springs (COS), Detroit Metropolitan (DTW), Fort Lauderdale-Hollywood International (FLL) , Lubbock Preston Smith International (LBB), Luis Muñoz Marín International (SJU), McCarran International (LAS) a Phoenix Sky Harbor International (PHX).

Zdroj: macrumors.com