12.9.2017 byl světu představen iPhone X, který byl plný očekávání a zajisté uspokojil i náročnější uživatele a fanoušky společnosti Apple. Cupertinská společnost dnes 27.10.2017 od 9:01 hodin oficiálně zahájila předobjednávky na iPhone X a to prostřednictvím svého Apple Online Storu. Apple Premium Reseller prodejci jako je iStyle, iWant, iSetos, iStores, Alza.cz a další už zahájili rezervace před pár týdny, ale samotný prodej bude spuštěn všude stejně, tedy 3.11.2017.



Půlnoční prodej na 3.11.2017 se u APR prodejců neplánuje, takže bude zahájení prodeje spuštěno s klasickou otevírací dobou prodejen. Online obchody budou samozřejmě iPhony X rozesílat od ranních hodin až v den prodeje.

Snad nemusíme ani připomínat, co všechno tato žhavá novinka obsahuje od Face ID, které je 20x bezpečnější, než Touch ID. Face ID pomocí infračervené kamery promítne 30.000 neviditelných bodů na váš obličej a tím ověří totožnost k odemknutí telefonu, či potvrzení nákupu. Zvláštností je, že musíte mít otevřené oči a to z důvodu, aby si někdo nemohl odemknout váš iPhone v případě, že budete např. zrovna spát.

Vůbec poprvé Apple použil u iPhonu OLED displej s rozlišením 2436 × 1125 pixelů. Tím je displej označen jako Super Retina HD, který mimochodem upravuje teplotu barev pomocí snímání světla v okolním prostředí (TrueTone).

Další novinkou u iPhonu X jsou skleněná záda pro možnost bezdrátového nabíjení využívající standard Qi.

Procesor v iPhonu X je Apple A11 Bionic s kombinací pohybového koprocesoru M11 a 3 GB pamětí RAM.