Výzkumní pracovníci v oblasti bezpečnostní společnosti Kaspersky Lab uvádí, že řada oblíbených aplikací pro seznámení jsou zranitelná až třemi typy útoků, což potenciálně ohrožuje uživatele v prozrazení od polohy až po identitu.



Uživatelé Tinder, Happn a Bumble mohou přidat informace o své práci a vzdělání. Pomocí těchto informací v 60% případů pracovníci dokázali identifikovat stránky uživatelů na různých sociálních médiích, včetně Facebooku a LinkedIn, stejně jako jejich pravá jména a příjmení.

Další zranitelné místo je sledování polohy. Nakonec zjistili, že řada těchto aplikací nešifruje komunikaci. Badoo například nepoužívá HTTPS pro fotografie. Mamba byla ještě horší, vůbec nepoužívala HTTPS, což umožňovalo zachycení všech dat, včetně přihlašovacích údajů.

Chcete-li v seznamování zůstat anonymní, nezveřeňujte své údaje o zaměstnání. Stejně tak nikdy není dobrý nápad přihlásit se ke všem citlivým službám – ať už jde o seznámení nebo on-line bankovnictví – na veřejné Wi-Fi, pokud si nejste 100% jistí, že víte, že je to bezpečné.

Zdroj: 9to5mac.com