Apple dnes vydal druhou beta verzi iOS 11.3 pro veřejné beta testery. A to jeden den po nasazení druhé beta verze pro vývojáře a dva týdny po vydání první veřejné beta verze. Ti, kteří jsou členy testovacího programu společnosti Apple obdrží tuto aktualizaci po instalaci správného certifikátu na zařízení se systémem iOS.



Ti, kteří se chtějí zapojit do beta testovacího programu, se mohou zaregistrovat na webových stránkách společnosti Apple. Testovací program uživatelům umožňuje přístup k iOS, macOS a tvOS beta. Je nutno podotknout, že beta aktualizace nejsou vždy stabilní a neměly by být instalovány na primární zařízení. iOS 11.3 je významná aktualizace, která přináší několik nových funkcí, například ARKit 1.5, novou aktualizovanou verzi ARKit, která přesněji mapuje nepravidelně tvarované plochy.

Dále rozpoznává a umístí virtuální objekty na svislé plochy jako jsou stěny. K dispozici jsou také čtyři nové Animoji pro iPhone X (lev, lebka, drak a medvěd), v aplikaci Zdraví je nová funkce díky které můžete ukládat své zdravotní záznamy a AirPlay 2 je nyní k dispozici jak v iOS 11.3, tak v tvOS 11.3. Také aktualizace poskytne funkci „Kondice baterie“, která je navržena tak, aby poskytovala uživatelům iOS více informací o jejich bateriích.

Dále je zde Advanced Mobile Location (AML) pro sdílení přesnějších údajů o poloze při uskutečňování tísňového volání v podporované zemi. iBooks odstranil „i“ ze svého jména, takže nyní v názvu aplikace uvidíte jenom „Books“. V App Store můžete třídit recenze aplikací podle hodnocení a data. Dále Business Chat vám umožní propojit se s firmami, jako jsou Wells Fargo, Delta, Hilton a Lowe v aplikaci Zprávy a vylepšení služby Apple Music přinese lepší podporu pro hudební videa. Apple uvádí, že iOS 11.3 by měl být zveřejněn na jaře.

Zdroj: macrumors.com