Testování vozidel společnosti Uber, které tak měly v budoucnu jezdit na silnicích bez zásahu řidiče, muselo být pozastaveno. Jeden z vozů v průběhu svého testování srazil ženu, která svým zraněním podlehla.



I přesto, že uvnitř vozidla seděl bezpečností řidič, tragédii nešlo zastavit. Žena šla v Arizoně po kraji silnice, přesto ji auto srazilo. Jde o vůbec první nehodu autonomního vozidla, která skončila smrtí. V tuto chvíli nejdou k dispozici další podrobnosti.

Uber spolupracuje s policií v Arizoně a v tuto chvíli pozastavil všechny své testy se samohybnými vozidly v Tempe, Pittsburghu, San Francisku a Torontu. Tento incident bude pravděpodobně mít rozsáhlé důsledky pro všechny společnosti, které testují autonomní vozidla, včetně společnosti Apple, a mohlo by to vést k většímu dohledu a regulaci.

Apple testoval své autonomní vozy na veřejných komunikacích v Kalifornii poblíž hlavního sídla společnosti Cupertino od loňského roku. Automobily řady SUV Lexus RX450h vybavených řadou senzorů a kamer, se dosud nepodílely na žádných známých nehodách.

Zdroj: macrumors.com