Zákazníci čekající na nadcházející generaci MacBooku Pro, která by měla nabídnout až 32GB operační paměti RAM si budou dost pravděpodobně muset počkat až do příštího roku. Vychází to z oznámení společnosti Intel o posunutí spuštění masové výroby nových 10nm procesorů architektury Cannon Lake.



MacBook Pro s možností maximální kapacity RAM 16GB moc profesionálně nepůsobí. Výsledkem toho je obrovské množství lidí stěžujících si právě na nemožnost rozšířit kapacitu operační paměti ještě více. Problém je však složitější, než se zdánlivě může zdát. Jelikož procesory architektury Kaby Lake, jimiž disponují aktuální MacBooky, nativně nepodporují více než 16GB operační paměti, je nutné novější MacBooky vybavit právě procesory architektury Cannon Lake, jak již bylo zmíněno v úvodu.

Procesory této architektury by měl Intel vyrábět 10nm výrobním procesem a měly by v nových MacBocích nabídnout právě možnost až 32GB RAM. Problémem je, že podle nejnovější zprávy přímo z Intelu byla masová výroba čipů Cannon Lake přesunuta na rok 2019. Ve výsledku to tak znamená, že Intel s výrobou sice začne již letos, nicméně výroba v takovém rozsahu, který by pokryl poptávku do MacBooků, letos nebude možná.

Žhavým kandidátem pro použití v letošních MacBocích Pro však mohou být Intel procesory architektury Coffee Lake. Jedná se opět o 14nm procesory, které Intel představil zhruba měsíc nazpět. Ačkoliv tato architektura stále nepodporuje větší kapacitu RAM, alespoň nabídne menší vylepšení v podobě výkonu. V tuto chvíli se však s odvoláním na oficiální zdroje dá takřka se stoprocentní jistotou říci, že MacBooky Pro s 32GB operační paměti letos rozhodně nedorazí.

Zdroj: appleinsider.com