AirPower nabíjecí podložka od Apple byla poprvé oznámena v září společně s iPhone 8 a iPhone X s časovým limitem vydání v roce 2018. Polovina roku je za námi a výrobek stále ještě nebyl vydán. Bloomberg říká, že Apple se snažil vydat příslušenství v červnu, ale je zpožděno v důsledku problémů s přehřátím.



AirPower je mnohem komplikovanější než standardní nabíjecí podložka Qi. Ve zprávě se uvádí, že podložka skutečně obsahuje odizolovanou verzi systému iOS, aby mohla spravovat napájení a komunikovat se zařízeními iOS, Apple Watch a AirPods, které jsou na ní položeny. Apple nakonec plánuje odstranit z iPhonu více portů, včetně nabíjecího. Myšlenka byla vznesena během vývoje iPhone X, ale nebyla považována za proveditelnou, neboť bezdrátové nabíjení je stále pomalé ve srovnání s použitím kabelu rychlého nabíjení.

Modely iPhone 2018 budou poprvé spojeny s Qi nabíječkou. Přestože se produkt zjevně potýká s výrobními problémy, zdá se, že se blíží vydání. Cílem nyní je, aby bylo uvedení do prodeje uskutečněno někdy v září, podle některých lidí. V posledních měsících někteří inženýři společnosti Apple zvýšili testování zařízení tím, že je používají jako nabíječku v kanceláři, uvedla další osoba.

Zdroj: 9to5mac.com