Příští iPad Pro by mohl být jedním z nejtenčích přístrojů, měřícího na tloušťce pouhých 5,9 mm. Zpráva je založená na informacích, které sdílel uživatel CoinCoin na Twitteru. Ten předtím poskytl přesné detaily o iPhone Xs a Xr před spuštěním.



Podle něj nadcházející iPad Pro bude měřit v pouhých 5,9 mm, a vzhledem k jeho tenkosti nebude mít jack pro sluchátka. Odhad velikosti 5,9 mm odpovídá zprávám, které byly sdíleny včera v Slashleaks, což naznačuje, že nový iPad Pro bude mít tloušťku 5,86 mm.

Dosavadní 10,5-palcový iPad Pro má tloušťku 6,1 mm, takže by bylo rozumné, aby byl nový model poněkud tenčí. Je pravděpodobné, že odhad 5,9mm se vztahuje na menší z dvou modelů iPadu Pro 2018. Rozměry iPadu Pro, podle zprávy sdílené včera v Slashleaks naznačují, že menší iPad Pro bude široký 178 cm (17,5 cm) a vysoký 9,7 palce (247,64 mm), zatímco větší model bude mít šířku 215 mm a výšku 11,5 cm (280,66 mm) ).

Viděli jsme podobné odhady rozměrů v dřívějších zprávách z japonského webu Mac Otakara, který naznačoval, že menší iPad Pro bude mít výšku 247,5 mm, šířku 178,7 mm a tloušťku 6 mm, zatímco větší model bude mít výšku 280 mm, šířku 215 mm a tloušťku 6,4 mm.

Několik předcházejících zpráv skutečně naznačuje, že modely iPad Pro budoucí generace budou mít štíhlejší obrysy po celém obvodu a horní část bude obsahovat kamerový systém TrueDepth pro Face ID. Spodní rám je štíhlejší než u stávajících modelů, protože Apple plánuje odstranit Home Button. Odstranění jacku pro sluchátka také není poprvé, co to slyšíme. Již v červenci Mac Otakara řekl, že nadcházející modely iPad Pro nebudou obsahovat konektor pro sluchátka. Modely iPhone nenabízejí sluchátkový konektor od iPhone 7, protože společnost Apple místo toho povzbudila zákazníky, aby používali sluchátka Bluetooth, jako jsou například AirPods. Další zprávy naznačují, že zařízení bude vybaveno portem USB-C, rychlejším čipem A12X a podporou druhé generace Apple Pencil.

Zdroj: macrumors.com