Apple týden je opět tu. Společně si shrneme, co se za uběhlý týden ve světě Applu stalo.



iPhone XR byl v prvním čtvrtletí nejprodávanějším telefonem v Severní Americe

iPhone XR byl v prvním čtvrtletí roku 2019 nejprodávanějším telefonem v Severní Americe podle nových údajů, které dnes sdílí Canalys. Společnost Apple prodala během čtvrtletí více než 4,5 milionu zařízení iPhone XR.

Apple sdílel nové video zaměřené na ochranu soukromí

Společnost Apple dnes na svém YouTube kanálu sdílela nové vtipné video zaměřené na ochranu soukromí, které je navrženo tak, aby zvýraznilo funkci šifrování v aplikaci Zprávy.

Žaloba na Apple za chybu v aplikaci FaceTime byla zamítnuta

V lednu došlo k velké chybě v aplikaci FaceTime, která umožnila poslouchat osobu na druhé straně a někdy i s videem, i když hovor nebyl přijat. Tato chyba vedla k žalobě, kterou podal Larry Williams II.

Služba Apple Pay bude brzy k dispozici v Maďarsku a Lucembursku

Apple Pay se postupně rozšiřuje po celé Evropě a na Středním východě, k dispozici je v Polsku, Norsku, Kazachstánu, Belgii, Německu, České republice, Saúdské Arábii, Rakousku a na Islandu.

Masová výroba čipů pro letošní iPhony začne již tento měsíc

Zdroje dodavatelského řetězce již dříve oznámily, že čip Apple A13 bude vyrábět společnost TSMC. V článku, který byl dnes publikován, Bloomberg říká, že čip A13 je nyní ve zkušební výrobě a tento měsíc by mohla začít masová výroba.

Apple najal Lindsay Rothschild jako manažerku Apple Music v Severní Americe

Apple nedávno najal Lindsay Rothschild jako manažerku Apple Music v Severní Americe (přes Variety). Rothschild vstupuje do Apple ze společnosti Google, kde vedla skladatelskou a vydavatelskou činnost pro YouTube.

Apple Watch získaly ocenění Display for the Year

Apple Watch Series 4 obdržely ocenění Display for the Year od společnosti The Information for Information Display (SID) v kategorii, která se zaměřuje na nejvýznamnější technologické pokroky nebo vynikající vlastnosti.