iPadOS obsahuje všechny funkce systému iOS 13 plus další vylepšení a změny provedené speciálně pro zařízení s větším displejem. V dnešním článku si ukážeme všechny funkce, které v iPadOS můžete najít.



K dispozici jsou také funkce speciálně pro iPad, například nová domovská obrazovka, která obsahuje menší ikony aplikací, takže můžete mít na každé stránce více aplikací. Nová domovská obrazovka také umožňuje přesouvat widgety na samotnou obrazovku, takže můžete vidět informace, jako je například počasí, nadcházející události a další informace, kdykoli je váš iPad v režimu na šířku. Nyní můžete otevřít více oken ze stejné aplikace a ve službě Slide Over můžete nyní otevřít více oken a přepínat mezi nimi podle potřeby. Díky nové funkci můžete stisknout ikonu aplikace a zobrazí se vám všechna okna z konkrétní aplikace. Stejně jako iOS 13, iPadOS přináší podporu pro externí disky spolu s novými možnostmi sdílení složek.

Safari má nového správce stahování a jsou zde také nová gesta, která jsou k dispozici i na iPhonu. Procházení dlouhými dokumenty a webovými stránkami je rychlejší. Výběr slova lze provést dvojitým poklepáním, výběr věty lze provést trojitým poklepáním a pokud klepnete čtyřikrát vyberete odstavec najednou. Dvojité poklepání vybere prvky, jako jsou telefonní čísla a e-mailové adresy, a nyní můžete přesunout kurzor kamkoliv chcete. Pro kopírování a vkládání jsou k dispozici nová gesta. Jak iPadOS, tak iOS 13 představují novou klávesnici, která se nazývá klávesnice QuickPath. iPad také díky nové funkci Sidecar můžete použít jako druhý displej pro Mac a také nyní podporuje myši a herní konzole Xbox/PS4.