V neděli večer Apple nejspíše omylem vydal vývojářskou verzi systému iOS 14. A s tím uniklo na internet několik fotek a informací o tomto novém, dosud nepředstaveném systému. Na jednu zajímavou se můžeme teď podívat.



Na Twitteru se od uživatele MajinBuOfficial hromadí odkazy na soubory s aplikacemi, označovány pro verzi 18A186, chcete-li iOS 14. 

Soubor SleepPrivateFrameworks, jak už z názvu vypovídá, může obsahovat data pro aplikaci k monitorování spánku a vylepšené možnosti buzení například pomocí Apple Watch. A opravdu tomu tak je.

Po otevření složky a proklikáním se do příslušného archivu se dostaneme do složky lokalizací pro různé země. Nachází se tu také složka jazyku cs.lproj, která patří do českého jazyka. V XCode, nebo v aplikaci na úpravu textu, se poté můžeme dočíst, které novinky můžeme očekávat 22. června na představení konference WWDC 2020 a později ve verzi iOS 14.

Lokalizace aplikace spánek v iOS 14

Dočteme se tu, že aplikace bude zjišťovat jestli uživatel spí, jaká je denní doba vzbuzení uživatele a že pro správné fungování je dobré mít hodinky nabité alespoň na 30%. Mohly bychom se dočkat tedy i chytrého buzení a monitorování životních funkcí a kvality spánku po čas noci ? Ano, ale na to, jestli funkci Apple opravdu publikuje si musíme ještě chvíli počkat na jeho prohlášení. Zatím se můžeme jen těšit.

Zdroj: Twitter