Audiovizuální umělci, kteří používají Macy k výstupu na velké jevištní obrazovky, vyzývají Apple, aby poskytl způsob, jak deaktivovat novou bezpečnostní funkci v macOS Monterey, která brání jejich živému vystoupení.



Pro ty, kteří tuto funkci neznají, když aplikace používá fotoaparát nebo mikrofon v macOS Monterey‌, objeví se na liště nabídky hned vedle ikony ovládací centrum barevná tečka. Stejně jako v iOS zelená tečka znamená, že aplikace právě používá fotoaparát, zatímco oranžová tečka znamená, že aplikace používá mikrofon. Myšlenka indikačních teček spočívá v tom, že zabraňuje aplikacím tajně nahrávat konverzace nebo videa, protože mikrofon a kamera se nepoužívají na pozadí bez vědomí uživatele.

Problém pro AV umělce je, že se tečka objevuje také na externích displejích, včetně externích projektorů a LED stěn, což znamená, že živá vizuální představení jsou negativně ovlivněna. Vypnutí lišty nabídek přes systémovou předvolbu problém jen zhorší, protože oranžová tečka se stále zobrazuje, jen je větší a výraznější. Umělci mohou použít nástroj zvaný „undot“, který odstraní indikátor z lišty nabídek. Nástroj však nemusí fungovat v budoucích aktualizacích macOS, protože v podstatě blokuje zamýšlenou bezpečnostní funkci. Umělci proto vyzývají Apple, aby poskytl způsob, jak funkci deaktivovat.