Alan Dye viceprezident pro design rozhraní a Stan Ng viceprezident produktového marketingu společnosti Apple v novém rozhovoru vysvětlili, že Apple se rozhodl zvětšit velikost displeje Apple Watch Series 7 kvůli umožnění snadněji čitelného textu.



„Měli jsme příležitost zvětšit velikost textu pro uživatele, než jsme umožňovali v minulosti. Bylo velmi motivující učinit Apple Watch mnohem užitečnější a přístupnější mnoha uživatelům, kteří potřebují větší velikost textu.“ Apple Watch Series 7 nabízí poprvé plnohodnotnou klávesnici, která také funguje s QuickPath. Podle Dye se Apple rozhodl nepřidat různé oblasti pro každou klávesu, aby byla klávesnice méně stísněná. Dye řekl, že navzdory většímu prostoru na obrazovce Apple pohlíží na Apple Watch stále jako na zařízení určené ke krátkému použití, stejně jako původní model z roku 2015.

„Navzdory skutečnosti, že jsme schopni zobrazit více obsahu na displeji, stále jej vidíme jako pěkný, menší typ produktu pro kratší použití oproti produktům, jako je iPhone nebo určitě iPad. Není to o 30 minutách, které strávíte prohlížením sociálních sítí, nebo o hodině na vašem Macu ztráveném prací na dokumentu. Síla Apple Watch je v těch stovkách pohledů denně, které vám mohou poskytnout informace, které právě v tu chvíli potřebujete.“ Podívejte se na celý rozhovor o designu ‌Apple Watch Series 7 klepnutím zde.