Apple aktualizoval svou sadu aplikací iWork a představil nové funkce pro aplikace Pages, Numbers a Keynote. Toto jsou hlavní aktualizace (verze 12), ale každá aplikace obdržela pouze několik změn, jak je uvedeno níže.



Keynote

Keynote nyní nabízí možnost zvětšit snímky na maximální úroveň přiblížení 400 procent a navíc je zde nová funkce pro přesnější úpravu velikosti písma až na dvě desetinná místa. Na Macu lze Zkratky použít k vytváření nebo otevírání prezentací, nacvičování prezentace nebo k zahájení prezentace.

Numbers

V aplikaci Numbers mohou nyní uživatelé zkopírovat snímek buněk tabulky bez vzorců, kategorií nebo skrytých hodnot a navíc vzorce a buňky lze vyplnit automatickým vyplňováním pomocí VoiceOver. Numbers také podporuje přesnější úpravu velikosti písma až na dvě desetinná místa. V aplikaci na Macu lze zkratky použít k vytváření nebo otevírání tabulek a přidávání řádků do tabulky a VoiceOver lze použít k vytváření vzorců a vyplňování buněk pomocí automatického vyplňování.

Pages

Pages nyní nabízí možnost publikovat dokumenty přímo do aplikaci Knihy s velikostí souborů až 2 GB a existuje možnost rychle začít psát nový dokument na iPhone dotykem a podržením ikony aplikace Pages na domovské obrazovce. Pomocí VoiceOver lze číst komentáře a sledovat změny a přesněji upravovat velikost písma.

Aplikace iWork pro iOS a Mac jsou k dispozici zdarma v App Store a Mac App Store.