Dodavatel čipů Apple TSMC má zájem o zahájení výstavby nové továrny v Singapuru, která by pomohla vyřešit globální nedostatek čipů, uvádí nová zpráva společnosti Wall Street Journal.



TSMC je jediným dodavatelem čipů společnosti Apple a je odpovědná za výrobu všech vlastních čipů společnosti, jako jsou A15 Bionic a M1. Zatímco objednávky čipů pro společnost Apple byly upřednostňovány před mnoha jinými společnostmi, společnost TSMC jako největší světový výrobce čipů stále trpí problémy globálního dodavatelského řetězce. Plány na vybudování nové továrny v Singapuru se stále zvažují.

Podle jednotlivců, kteří jsou s touto záležitostí obeznámeni, může singapurská vláda pomoci financovat výstavbu továrny. Výrobní linky by vyráběly čipy se sedmi až 28nanometrovými výrobními procesy, což jsou starší výrobní technologie. Zatímco nejnovější čipy společnosti Apple jsou vyráběny pětinanometrovým procesem TSMC, a proto je nebude možné vyrábět v nové továrně v Singapuru, rozšíření by však mohlo uvolnit výrobní kapacitu v jiných továrnách, kde lze čipy společnosti Apple vyrábět, a pomoci zmírnit globální nedostatek.