Začátkem tohoto roku začal Apple umožňovat „čtenářským“ aplikacím poskytovat zákazníkům možnost, aby se mohli přihlásit a zaplatit za předplatné přes externí odkazy mimo App Store. 



Nyní společnost Netflix zavádí tuto možnost ve své aplikaci pro iOS, která uživatele zavede na její web, aby dokončili nové předplatné. Jak poznamenalo více uživatelů a také potvrdil 9to5Mac, aplikace Netflix nyní používá nové rozhraní iOS API pro aplikace pro čtení, které uživatele před přihlášením k odběru přesměruje na externí web. Není jisté, kdy přesně Netflix začal tuto možnost nabízet uživatelům, ale na základě zpráv se nyní zdá, že zavedení je celosvětově. Když klepnete na tlačítko odběru, zobrazí se zpráva, že se chystáte opustit aplikaci a přejít na externí web. Aplikace také poznamenává, že za transakci již nebude zodpovědný Apple a že veškerá správa předplatného bude prováděna na platformě Netflix. „Veškeré účty nebo nákupy provedené mimo tuto aplikaci budou spravovány vývojářem „Netflix“. 

„Váš účet App Store, uložené platební metody a související funkce, jako je správa předplatného a žádosti o vrácení peněz, nebudou k dispozici. Apple není odpovědný za soukromí nebo bezpečnost transakcí uskutečněných s tímto vývojářem.“ Klepnutím na tlačítko Pokračovat se dostanete na webovou stránku Netflix, kde můžete zadat své osobní údaje, vybrat způsob platby a přihlásit se k odběru plánu Netflix. To samozřejmě umožňuje Netflixu neplatit 30% provizi za každé předplatné provedené v rámci aplikací pro iOS, která je po jednom roce snížena na 15% pro opakující se předplatné. Stojí za zmínku, že Apple považuje aplikace pro čtení za ty, které nabízejí digitální obsah, jako jsou časopisy, noviny, knihy, zvuk, hudba nebo video.