Společnost iFixit sdílela podrobný teardown iPhone 14 Pro Max, který poskytuje bližší pohled na to, jak toto zařízení vypadá uvnitř. Pozoruhodné je, že teardown zobrazuje  plast, který nahradil přihrádku na SIM kartu u amerického modelu.



Všechny čtyři modely iPhone 14 prodávané v USA již nemají zásobník na SIM kartu a spoléhají výhradně na digitální eSIM. Teardown potvrzuje, že Apple nevyužívá vnitřní prostor uvolněný vyjmutím zásobníku pro jakoukoli jinou součást nebo přidanou funkci a místo toho vyplnil mezeru čtvercovým kusem plastu. Mimo USA jsou všechny modely iPhone 14 stále vybaveny přihrádkou na SIM kartu. Teardown poskytl detailní snímky logické desky iPhonu 14 Pro Max, která je vybavena rychlejším čipem A16 Bionic a modemem Snapdragon X65 od Qualcommu, který poskytuje jak 5G, tak satelitní připojení.

Zatímco iPhone 14 a iPhone 14 Plus lze otevřít ze zadní strany a vyznačují se lépe opravitelným designem se snadno odnímatelným displejem a zadním skleněným panelem, tyto změny designu se nevztahují na modely Pro. Teardown ukazuje, že iPhone 14 Pro Max se nadále otevírá zepředu a nemá odnímatelné zadní sklo. Vnitřní design zařízení se oproti iPhonu 13 Pro Max do značné míry nezměnil. Absence odnímatelného zadního skla u modelů iPhone 14 Pro ztěžuje a prodražuje opravy.