iPhone 14 Pro a ‌iPhone 14 Pro‌ Max obsahuje skvělé nové funkce, změny a aktualizace designu, díky nimž jsou atraktivní volbou pro zákazníky, kteří stále používají starší modely.



Pokud máte nový ‌iPhone 14 Pro‌ nebo ‌iPhone 14 Pro‌ Max, může vás zajímat, jaké nové funkce byste měli vyzkoušet. Abychom vám pomohli, ukážeme si pět nejlepších funkcí ‌iPhone 14 Pro‌, které byste měli vyzkoušet.

Dynamic Island

Dynamic Island na ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max je zcela nový způsob interakce s vaším iPhonem. Zářez v horní části displeje Apple nahradil novou oválnou oblastí, kterou tvoří dva digitálně sloučené menší výřezy. Namísto ponechání oblasti nevyužité a rušivé vyvinul Apple Dynamic Island, který přináší celosystémová upozornění a upozornění z aplikací do horní části displeje. Všimnete si, že Dynamic Island se během používání telefonu plynule přizpůsobuje, od poslechu hudby po spuštění minutky a další. Zde je rychlý seznam některých různých typů systémových výstrah a oznámení, které Dynamic Island podporuje:

  • Banner pro příchozí hovory
  • Upozornění na připojení AirPods
  • Ověření pomocí Face ID
  • Apple Pay
  • AirDrop
  • Upozornění na vybitou baterii
  • Nabíjení
  • Živé aktivity (přichází v iOS 16.1)
  • Probíhající hovor
  • Aplikace Hudba/Právě se přehrává

ProMotion Display

Pokud přecházíte z ‌iPhonu‌ staršího než iPhone 13 Pro, což je pravděpodobně mnoho zákazníků, objevíte ProMotion vůbec poprvé na ‌iPhonu‌. ProMotion je technologie, kterou Apple poprvé vyvinul pro iPad v roce 2017 a teprve minulý rok přišla na ‌iPhone‌. Většina displejů má obnovovací frekvenci až 60 Hz, což znamená, že se obrazovka obnoví 60krát za sekundu. Počínaje ‌iPhone 13 Pro‌ a nyní ‌iPhone 14 Pro‌, displej podporuje obnovovací frekvenci až 120 Hz, což mu umožňuje obnovovat se 120krát za sekundu. To způsobí, že při posouvání v aplikaci si všimnete, že váš ‌iPhone‌ je rychlejší a plynulejší. Vyšší obnovovací frekvence samozřejmě vyžaduje i více energie. Naštěstí iOS inteligentně mění obnovovací frekvenci displeje v závislosti na tom, co právě děláte.

Always-On displej

Always-on display, jak název napovídá, je displej, který je vždy zapnutý a zobrazuje informace. Displej zařízení ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max vždy zobrazuje čas, tapetu a widgety ze zamykací obrazovky. To může být užitečné, když se chcete jen podívat na čas nebo zobrazit relevantní informace z widgetů, aniž byste museli odemykat ‌iPhone‌ a jít přímo do aplikace. S živými aktivitami přicházejícími v iOS 16.1 může být pro některé zákazníky stále zapnutý displej ještě užitečnější.

Vylepšený fotoaparát

‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max obsahují sadu nových funkcí fotoaparátu a hardwarových vylepšení. Nejpozoruhodnější, kterou budete moci využít, je nový 48MP hlavní fotoaparát, který pořizuje ještě ostřejší a detailnější fotografie. Pokud plánujete pořídit mnoho 48MP fotografií, uvědomte si, že tyto fotografie zaberou téměř trojnásobek úložiště ve vašem zařízení. Přední selfie kamera nyní podporuje automatické ostření, které zajišťuje, že vaše fotografie budou detailnější a živější. Všechny fotoaparáty, včetně selfie kamery, mají vylepšený výkon pro situace se slabým osvětlením, takže noční snímky jsou jasnější.

Delší životnost baterie

Díky pokrokům v optimalizaci iOS, efektivnějším procesorům a novějším technologiím, bez ohledu na to, ze kterého ‌iPhonu‌ přecházíte, určitě vás potěší delší výdrž baterie u ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max. I když není možné přesně říci, o kolik delší bude výdrž baterie při vašich zvyklostech, Apple tvrdí, že jeho novější displeje a čip A16 Bionic jsou energeticky účinnější než starší modely, což přináší delší životnost baterie.