S vydáním iOS 16 a ‌watchOS 9‌ představil Apple nové funkce zpřístupnění, včetně možnosti ovládat Apple Watch pomocí iPhonu a naopak. Obě funkce jsou navrženy tak, aby byly Apple Watch a ‌iPhone‌ dostupnější pro lidi s fyzickým a motorickým postižením.



Mohou být ale také užitečné, pokud je například obrazovka vašeho ‌iPhonu‌ prasklá nebo nereaguje, nebo je zařízení jednoduše mimo dosah. Následující kroky ukazují, jak ovládat ‌iPhone‌ pomocí Apple Watch. Mějte na paměti, že hodinky musí být spárovány s ‌iPhonem‌, který chcete ovládat, a na hodinkách a telefonu musí být spuštěn ‌watchOS 9‌ a ‌iOS 16‌.

Jak ovládat ‌iPhone‌ pomocí Apple Watch

  • Na Apple Watch otevřete aplikaci Nastavení.
  • Přejděte dolů a klepněte na Zpřístupnění.
  • Vyberte možnost Ovládání blízkých zařízení.
  • Vyberte svůj ‌iPhone‌ (nebo iPad) ze seznamu.

Po připojení uvidíte řadu ovládacích tlačítek, která vám umožní na vašem ‌‌iPhonu‌ provádět různé akce, včetně: Přejít na domovskou obrazovku, Otevřít přepínač aplikací, Otevřít oznamovací centrum, Otevřít ovládací centrum a Aktivovat Siri. Klepnutím na tlačítko Více získáte také ovládací prvky přehrávání médií. Všimněte si, že pokud je na Apple Watch povolena funkce VoiceOver a ovládáte blízké zařízení, bude na tomto zařízení povolena také funkce VoiceOver a gesta VoiceOver, která používáte na Apple Watch, se provádějí na zařízení.