Viceprezident softwarového inženýrství společnosti Apple Craig Federighi připustil, že testovací program společnosti, který nabízí vývojářům a veřejným testerům přístup k beta verzím iOS, iPadOS, watchOS, tvOS a macOS, není efektivní při poskytování interakce.



V e-mailové komunikaci se čtenářem MacRumors Kieranem Federighi odpověděl na stížnost, že beta program společnosti Apple efektivně nenaslouchá zpětné vazbě a návrhům uživatelů, přičemž upozornil na problém, kterému Apple čelí, když se beta verzí účastní doslova miliony lidí a mnozí z nich chtějí poskytnout zpětnou vazbu, aby pomohli ovlivnit produkty společnosti Apple. Když se uživatelé zaregistrují do beta programu, obdrží profil zařízení, který jim umožní stáhnout si beta verze operačního systému jako je iOS 16 a macOS Ventura. Testování probíhá po celý rok, ale nejvýraznější je po červnové WWDC, kdy se vydávají nové verze operačních systémů Apple předtím, než budou vydány pro širokou veřejnost.

Během léta testeři testují software, hledají a hlásí chyby, návrhy a zasílají zpětnou vazbu k novým aktualizacím. Pro poskytnutí zpětné vazby společnosti Apple mohou uživatelé použít aplikaci Feedback a vyplnit informace o chybě, se kterou se setkali, nebo návrh. Na zpětnou vazbu od uživatelů však často Apple neodpovídá. „Souhlasím s tím, že současný přístup nedává mnohým v komunitě to, co by chtěli, pokud jde o interakci a vliv,“ připouští Federighi. „Ještě jsme nepřišli na to, jak toho dosáhnout praktickým a konstruktivním způsobem. Budeme dál přemýšlet,“ pokračoval. I když není jasné, co Apple udělá, aby vyřešil neefektivitu, kterou pociťují uživatelé, mohli bychom vidět aktualizovaný přístup pro nové aktualizace příští rok.