Jedním z důvodů, proč jsou ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max letos tak žádané, je to, že je Apple nacpal funkcemi, které modely nižší třídy nemají. Rychlejší procesory, lepší fotoaparáty a Dynamic Island je dělají mnohem lákavější a stejný trend bude pokračovat i příští rok.



Ve skutečnosti může Apple ještě více posunout věci tím, že dá ‌iPhone 15‌ Pro Max lepší sadu funkcí než ‌iPhone 15‌ Pro, a zprávy naznačují, že nejvyšší model by mohl mít název ‌iPhone 15‌ Ultra. Pokud se vám líbí to nejnovější a nejlepší, možná by stálo za to počkat právě na něj.

USB-C

Očekává se, že celá řada ‌iPhone 15‌ bude obsahovat port USB-C, takže pokud jste fanouškem používání jediné nabíječky, budou pro vás tyto modely velmi lákavé. Apple tuto změnu provádí v souladu s evropským zákonem, který vyžaduje, aby chytré telefony a elektronika používaly společnou nabíječku, ale nedávalo by smysl, aby společnost vytvářela iPhone s USB-C pouze pro jeden region, takže budou k dispozici po celém světě. Všechny modely budou obsahovat USB-C, ale zprávy naznačují, že modely vyšší třídy budou podporovat vysokorychlostní datové přenosy.

Rychlejší čip A17

A16 byl omezen na modely ‌iPhone 14 Pro‌ a očekává se, že A17 bude obsahovat pouze ‌iPhone 15‌ Pro. A17 by mohl být prvním 3nm čipem, což by umožnilo vyšší výkon a nižší spotřebu energie.

Periskopický objektiv

Apple pracuje na vylepšeném optickém zoomu umožněném pomocí technologie periskopické čočky, která by mohla být omezena na iPhone 15 Ultra. Periskopové čočky jsou drahé a zabírají místo, a proto je Apple může použít jako motivaci k tomu, aby přiměl lidi, aby si vybrali ‌iPhone‌ nejvyšší třídy. S technologií periskopických čoček by iPhone mohl nabídnout až 10x optický zoom, oproti 3x u současných modelů ‌iPhone 14 Pro‌.

Jiné 

  • Odolnější titanová konstrukce
  • Zakřivené zadní hrany, které nahrazují stávající hranatý design
  • 5G modemový čip Qualcomm
  • Žádné Touch ID
  • Žádné Face ID pod displejem