iOS 17 obsahuje několik nových vylepšení pro Siri a Spotlight. Nedošlo k žádným zásadním změnám, ale vyhledávání Spotlight se zlepšilo a používání ‌Siri‌ je jednodušší než kdy dříve.



(Hey) Siri

V ‌iOS 17‌ stačí říct „‌Siri“‌, nyní již není nutné vyslovit příkaz „Hey Siri“, který se léta používal pro aktivaci. Siri se aktivuje, když vyslovíte slovo „Siri“, takže můžete mluvit přirozeněji.

Požadavky

‌Siri‌ dokáže rozpoznat a reagovat na vícenásobné požadavky bez nutnosti opětovné aktivace. Můžete například požádat ‌Siri‌, aby vám sdělila čas, a poté o napsání zprávy, že se opozdíte, se stejnou žádostí ‌Siri‌.

Webové články

V Safari je nová funkce pro ‌Siri‌, která umožňuje osobní asistentce přečíst vám webový článek. Pokud má web k dispozici funkci Čtečka, můžete říct „‌Siri‌, read this to me“ a Siri vám obsah přečte.

Zprávy Siri

Když požádáte ‌Siri‌ o odeslání zprávy, můžete nyní klepnutím vybrat, ze které aplikace ji chcete odeslat. To vám umožní odesílat zprávy nejen z vestavěné aplikace Zprávy, ale také z aplikací třetích stran, jako je Telegram a WhatsApp. Tato funkce je kompatibilní s jakoukoli aplikací třetí strany, která má v aplikaci Nastavení povoleno „Použít s dotazem ‌Siri‌“.

Siri a pohotovostní režim (StandBy)

‌Siri‌ lze aktivovat v režimu StandBy, když položíte otázku ‌Siri‌, k dispozici je nové uživatelské rozhraní na celou obrazovku, které zobrazí výsledky v režimu na šířku. Pokud se zeptáte například na počasí, uvidíte aktuální teplotu a ikony, které označují povětrnostní podmínky.

Hlasy Siri 

V ‌iOS 17‌ jsou k dispozici dva nové „britské“ hlasy ‌Siri‌, takže celkem čtyři.

Vyhledávání Spotlight 

Výsledky vyhledávání byly vylepšeny o nové barvy a ikony aplikací, aby bylo snazší vidět, co je co. Pokud hledáte například kočky a jedním z výsledků je možnost klepnout na Safari pro vyhledávání na webu, uvidíte ikonu Safari namísto předchozí ikony lupy.

Zkratky aplikací

Při hledání aplikace Spotlight nyní nabízí zkratky aplikací. Pokud například hledáte Fotky a často přecházíte do alba Oblíbené, Spotlight vám zobrazí odkaz, pomocí kterého se z rozhraní vyhledávání dostanete přímo do alba Oblíbené.