Uživatelé iPhonu 14 Pro se stále více obávají o stav baterie svého iPhonu. Řada uživatelů iPhonu 14 Pro sdílela na Twitteru, Redditu a dalších snímky obrazovky se zhoršující se kapacitou baterie – méně než rok po oficiálním vydání iPhonu 14 Pro.



Apple přidal funkci „Kondice baterie“ s iOS 11.3 v březnu 2018. V té době Apple potvrdil, že omezoval výkon iPhonu, protože baterie v průběhu času stárnou, takže společnost přidala funkci „Kondice baterie“, aby uživatelům poskytla více informací o baterii jejich iPhonu. iPhone používá lithium-iontové baterie, které chemicky stárnou po celou dobu cyklu. V dokumentu podpory Apple vysvětluje, že jak baterie stárne, množství nabití, které baterie dokáže pojmout, klesá. To má za následek kratší dobu, než je potřeba zařízení dobít. Apple říká, že baterie iPhonu jsou navrženy tak, aby si zachovaly až 80 % své původní kapacity po 500 úplných nabíjecích cyklech při provozu za normálních podmínek.

Stav baterie iPhonu může také ovlivnit výkon a iOS má zavedená opatření k vyvážení výkonu a stavu baterie. Během posledních několika měsíců rostoucí počet uživatelů iPhonu 14 Pro si stěžuje na klesající kondici baterii zařízení. Existuje několik možných důvodů, proč uživatelé vidí horší kondici baterii. Za prvé, mohlo se stát, že Apple upravil algoritmus pro výpočet tohoto čísla ve srovnání s předchozími modely iPhonu. Může se také stát, že beta verze iOS 17 měla abnormálně velký dopad na kondici baterie iPhonu.
Další možností je, že funkce exkluzivní pro iPhone 14 Pro, jako je Trvale zapnutý displej, ovlivňují celkovou kondici baterie.