Původní Apple Watch byly vydány v dubnu 2015 a nyní se blíží 10. výročí. S takovým významným výročím bychom mohli vidět zásadní změnu designu Apple Watch kolem roku  2024 nebo 2025.



Apple v roce 2017 představil „iPhone X“ na oslavu 10. výročí ‌iPhonu‌, takže Apple mohl mít podobné plány pro Apple Watch.

Design

Podle Marka Gurmana z Bloombergu Apple plánuje zásadní změnu designu Apple Watch na 10. výročí. Apple chce, aby byly Apple Watch tenčí, než jsou nyní, se štíhlejším pouzdrem.

Řemínky

Apple pracuje na nových způsobech připojení řemínků k Apple Watch, říká Gurman. Magnetický systém uchycení, o kterém Apple uvažuje, by uvolnil místo, které nyní zabírají výřezy pro aktuální upevňovací body řemínku. Odstranění výřezů pro řemínek by poskytlo více místa pro další vnitřní komponenty, což by mohlo vést ke štíhlejšímu pouzdru. Apple Watch s novým systémem uchycení řemínku by pravděpodobně nebyly kompatibilní se staršími řemínky. Od vydání Apple Watch v roce 2015 jsou všechny nové modely kompatibilní se stávajícími řemínky.

Displej

Existují zprávy, že Apple pracuje na technologii microLED pro Apple Watch, a tyto zprávy naznačují, že budou vydány v roce 2025. Zprávy o Apple Watch s microLED naznačovaly, že se jedná o funkci navrženou pro větší Apple Watch Ultra, protože Apple testuje displej s úhlopříčkou 2,1 palce, ale může existovat více velikostí nebo Apple Watch X mohou být větší hodinky s novým designem a tenčími rámečky. microLED je relativně nová technologie, která využívá mikroskopické LED diody pro jednotlivé pixely.

Zdravotní funkce

Neexistují žádné zprávy o nových funkcích pro Apple Watch X, ale Apple pracuje na několik nových, které by mohly být připraveny včas. Monitorování krevního tlaku je jednou z takových funkcí, které Apple vyvíjí, a zprávy z roku 2022 naznačovaly, že bude připravena v roce 2025.

Vydání

Zatím není jasné, zda Apple vydá nové Apple Watch X v roce 2024 nebo 2025. Původní Apple Watch byly představeny v září 2014, ale nebyly vydány dříve než v dubnu 2015, takže Apple mohl pro výročí použít kterékoli datum.