Zatímco iPhone 13 byl nejprodávanějším modelem pro rok 2021, v následujícím roce se to změnilo a nová zpráva o trhu ukázala, že nejprodávanějším modelem byl iPhone 14 Pro Max.



Zpráva naznačuje, že to platilo nejen pro období uvedení na trh – kdy byste očekávali, že první kupci budou kupovat model nejvyšší třídy – ale zůstalo tomu tak i v průběhu první poloviny tohoto roku. Po mnoho let to byl model nižší třídy, který byl každý rok nejprodávanějším modelem. Pro většinu kupujících bylo důležité spíše mít nový iPhone, než konkrétní model. Omdia’s Smartphone Model Market Tracker však říká, že se to změnilo s řadou iPhone 14. V období od ledna do června bylo prodáno 26,5 milionu kusů iPhone 14 Pro Max – nejvíce ze všech modelů od jakéhokoli výrobce – ve srovnání s 21 miliony kusů pro iPhone 14 Pro.

Všechny čtyři nejprodávanější modely byly iPhony, přičemž iPhone 14 se umístil na třetím místě s 16,5 miliony kusů a iPhone 13 se umístil na čtvrtém místě s 15,5 milionů kusů. Je to trend, který byl zaznamenán také u značek Android, kdy spotřebitelé stále více upřednostňují prémiové modely, a to navzdory rostoucí inflaci a ztrátám pracovních míst.
Společnost říká, že tato silná poptávka po modelech vyšší třídy bude pravděpodobně ještě silnější, jakmile bude uvedena řada iPhone 15.