Meta tento týden oznámila nové funkce pro dvě ze svých nejoblíbenějších platforem: WhatsApp a Instagram. Zatímco WhatsApp dostává novou možnost, která uživatelům umožňuje připnout jejich oblíbené konverzace, Instagram přidává do Reels vícestopový zvuk.



Nejnovější aktualizace WhatsApp konečně umožňuje uživatelům připnout své oblíbené konverzace do horní části karty Chaty. Díky tomu snáze najdete konverzace, se kterými komunikujete nejčastěji. Oblíbené konverzace se zobrazí jako první v seznamu, zatímco ostatní se budou nadále zobrazovat níže jako „Nedávné“. Chcete-li konverzace připnout na začátek seznamu WhatsApp, klepněte na filtr „Oblíbené“ na kartě Chaty. Poté klepněte na „Přidat k oblíbeným“ a vyberte konverzace, které chcete připnout.

Aktualizace přichází také na Instagram a tvůrci ji jistě uvítají. Se svou nejnovější verzí Instagram přidává podporu vícestopového zvuku pro Reels. To znamená, že tvůrci nyní mohou vytvářet video s až 20 různými zvukovými stopami v jednom Reels. „Tato nová možnost dává tvůrcům rozšířenou tvůrčí flexibilitu se schopností vizuálně sladit zvuk s prvky, jako je text, nálepky a klipy, a vyjádřit tak svou kreativitu způsobem, který je pro ně a jejich publikum vhodný,“ řekla společnost Meta pro 9to5Mac.

V souvislosti s tím Instagram také přidává možnost psát poznámky přímo do příspěvků na Reels. Tyto poznámky budou viditelné pouze tři dny, protože cílem je sdílet okamžité reakce. Obě nové funkce jsou dnes zaváděny pro uživatele WhatsApp a Instagram. Meta však poznamenává, že funkce budou k dispozici postupně během několika příštích dní. Ujistěte se, že máte v zařízení nainstalované nejnovější verze aplikací.