Apple vydal novou aktualizaci Safari Technology Preview, experimentálního prohlížeče, který byl poprvé představen v březnu 2016. Apple navrhl ‌Safari Technology Preview‌, aby uživatelům umožnil testovat funkce plánované pro budoucí verze prohlížeče Safari.



‌Safari Technology Preview‌ 200 obsahuje opravy a aktualizace pro CSS, JavaScript, vykreslování a webová rozšíření. Aktuální vydání ‌Safari Technology Preview‌ je kompatibilní se stroji se systémem macOS Sonoma a macOS Sequoia. ‌macOS Sequoia‌, který má být vydán letos na podzim, je nejnovější verzí macOS, na které Apple pracuje. Číslování prohlížeče ‌Safari Technology Preview‌ je sekvenční, takže Apple za posledních osm let vydal 200 aktualizací svého testovacího prohlížeče.

Aktualizace ‌Safari Technology Preview‌ je dostupná prostřednictvím mechanismu aktualizace softwaru v sekci Předvolby systému nebo Nastavení systému pro každého, kdo si stáhl prohlížeč. Úplné poznámky k vydání aktualizace jsou k dispozici na webu Safari Technology Preview. Cílem společnosti Apple je získat zpětnou vazbu od vývojářů a uživatelů k procesu vývoje prohlížeče. ‌Safari Technology Preview‌ lze spustit souběžně se stávajícím prohlížečem Safari, a přestože je určen pro vývojáře, ke stažení a použití nevyžaduje vývojářský účet.