Apple aktualizoval své zásady App Store vytvořené pro vývojáře a upravil pravidla pro emulátory tak, aby zahrnovala výslovné povolení pro PC emulátory stahovat hry. Zásady uvádí, že PC emulátory mohou nabízet stahování her.



Pokyny dříve uváděly, že emulátory mohou zahrnovat možnost stahování her, ale výslovně se nevztahovaly na PC emulátory. Změna pravidla přichází poté, co Apple schválil PC emulátor UTM SE, který uživatelům umožňuje emulovat staré verze Windows, macOS a Linux a používat klasický software a hry. Apple původně odmítl UTM SE v červnu, i když začal povolovat emulátory retro her již v dubnu. Apple v té době řekl vývojářům aplikace, že porušila pokyny ‌App Store‌, protože „PC není konzole“. Vývojáři za UTM SE provedli některé technické změny a Apple nakonec aplikaci schválil. UTM SE byl první PC emulátor, který byl schválen v App Store, ale dnešní změny pokynů zjednoduší proces schvalování podobných aplikací.

Apple také aktualizoval své samostatné pokyny pro notářský zápis aplikací, které se vztahují na aplikace třetích stran, které jsou odesílány k distribuci mimo „App Store“ v Evropské unii. Pokyny pro ‌App Store‌ 4.7, 4.7.2 a 4.7.3 se nyní vztahují na proces notářského ověření. Aplikace distribuované mimo ‌App Store‌ nepodléhají všem pravidlům společnosti Apple, ale pro získání notářského ověření od společnosti Apple musí aplikace třetích stran dodržovat určitá pravidla.