Podle analytika Jeffa Pu budou všechny čtyři modely iPhone 17, předběžně pojmenované iPhone 17 Slim, iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max, které budou vydány v příštím roce, vybaveny vylepšeným 24megapixelovým předním fotoaparátem.



Pro srovnání, všechny modely iPhone 15 jsou vybaveny 12megapixelovým předním fotoaparátem s pěti plastovými čočkami. Analytik Ming-Chi Kuo také tvrdil, že alespoň jeden model iPhone 17 bude v lednu vybaven 24megapixelovým předním fotoaparátem se šestidílným objektivem, takže o této změně se nyní mluví z více zdrojů, takže je pravděpodobnější.

Kuo řekl, že tyto změny „výrazně zlepší kvalitu fotografie“. S vyšším rozlišením 24 megapixelů si fotografie mohou zachovat svou kvalitu i při větším oříznutí, což poskytuje větší flexibilitu při následném zpracování. Šestidílný objektiv by také mírně zlepšil kvalitu obrazu, protože každý prvek je navržen tak, aby korigoval různé aberace a zkreslení, což vede k jasnějším a přesnějším fotografiím. Očekává se, že modely iPhone 17 budou uvedeny na trh v září 2025, takže do jejich vydání zbývá ještě více než rok.