Poté, co byla tento týden ukončena aplikace Twitter pro Mac, Twitter (oficiálně známý jako X) nyní povolil podporu pro aplikaci X pro iPad na Macech s čipy Apple Silicon, což je funkce, která byla představena s macOS Big Sur.



Aplikace Twitter pro Mac byla původně představena v roce 2019 spolu s novým rámcem Catalyst společnosti Apple v macOS Catalina. Ačkoli to nebyla první verze Twitteru pro Mac, tato verze byla jedinečná, protože Catalyst umožnil vývojářům využívat většinu kódové základny z aplikace pro iOS a pro kompatibilitu s macOS není potřeba mnoho úprav. Poté, co Elon Musk získal Twitter v roce 2022, se však vývoj aplikace Twitter pro Mac zcela zastavil. Znamenalo to, že pokud chcete číst příspěvky delší než 280 znaků, museli jste otevřít webovou aplikaci. Po téměř dvou letech bez aktualizací byla aplikace tento týden konečně odstraněna z App Store. Krátce po jejím odstranění se aplikace pro iPad objevila v Mac App Store.

Když Apple na WWDC 2020 oznámil přechod na čipy Apple Silicon, uvedl, že na Macech s čipy Apple Silicon bude možné používat jakoukoli aplikaci pro iPhone nebo iPad, pokud se vývojář neodhlásí. Bohužel se většina velkých vývojářů odhlásila. Na rozdíl od Catalystu není potřeba žádná úprava, protože Macy s čipy Apple Silicon podporují všechny rámce iOS. I když dokonalý zážitek není zaručen hned, měl by být obecně docela stabilní. Stará aplikace Twitter pro Mac se postupem času stala poměrně chybnou, především proto, že nebyla aktivně aktualizována. Nyní s aplikací pro iPad budete moci využít všechny nové funkce X. Funkce jako vyhledávání v záložkách, články X, předplatné pro tvůrce, odpovědi/reakce v DM a všechny další funkce jsou nyní dostupné.