Apple minulý týden vydal čtvrtou beta verzi iOS 18, která obsahuje drobné změny v řadě funkcí v celém operačním systému. V této beta verzi nejsou k dispozici žádné nové funkce, ale Apple nadále zdokonaluje stávající nastavení a možnosti.



Tapety CarPlay

Apple přidal nové možnosti tapety Light Mode a Dark Mode pro CarPlay a nová tapeta zrcadlí tapety, které byly přidány na iPhonu.

Nastavení

Apple přidal nový způsob přístupu k nastavení iCloudu v aplikaci Nastavení. Nyní je k dispozici možnost ‌iCloud‌ pro App Store, Game Center a Peněženka. K nastavení ‌iCloud‌u můžete stále přistupovat klepnutím na svůj účet a výběrem ‌iCloud‌ z tohoto rozhraní.

Ovládání fotoaparátu

V sekci Fotoaparát v aplikaci Nastavení je k dispozici nová možnost „Nabídka ovládacích prvků“ v části Zachovat nastavení. Nabídka Ovládacích prvků zachovává dříve používaný nástroj fotoaparátu.

Skrytá složka

Apple změnil vzhled skryté složky v knihovně aplikací. Nyní se zobrazuje jako prázdné ikony, díky čemuž je méně výrazná.

Ikony tmavého/světlého režimu

Ikony ‌jsou nyní vhodně synchronizovány se světlým a tmavým režimem na ‌iPhonu‌, když použijete nastavení „Automaticky“ v části Přizpůsobit.

Ikona aplikace Akcie

Apple vylepšil design ikony aplikace Akcie. Ikona je nyní jemnější.

Zrcadlení iPhonu

Toto je více funkce macOS Sequoia než ‌iOS 18‌, ale při použití ‌funkce Zrcadlení iPhonu s ‌macOS Sequoia‌ můžete změnit velikost okna ‌iPhonu‌ na displeji vašeho Macu.