Společnost Adobe aktualizovala své aplikace Illustrator a Photoshop Creative Cloud a představila řadu nových funkcí, které zefektivňují produktivitu. Mnoho doplňků využívá generativní AI a strojové učení, aby šetřilo čas tvůrců.



Photoshop má nový nástroj Selection Brush Tool pro výběr oblastí štětcem. Nástroj má nastavení krytí a tvrdosti pro prolnuté hrany, což umožňuje hladší výběr. K dispozici je také nástroj Adjustment Brush Tool, který byl v beta verzi. Umožňuje úpravy jasu, sytosti a dalších s možností jemného doladění. Funkce Generate Image ve Photoshopu lze použít ke generování desítek nápadů během několika minut pomocí textové výzvy nebo referenčních obrázků.

Mezi další nové funkce Photoshopu patří vylepšený kontextový panel úloh, podpora odrážkových a číslovaných seznamů a možnost Vylepšit detaily. Adobe Illustrator má funkci Generativní tvarová výplň pro vyplnění tvarů detaily a barvami. Adobe říká, že uživatelé mohou sladit styl a barvu svých vlastních uměleckých děl a vytvořit více upravitelných a škálovatelných možností vektorové grafiky.

Textové výzvy se používají k vyplnění vektorové grafiky a existují možnosti pro přidání stylů, jako je 3D, geometrická nebo pixelová grafika.

Společnost Adobe vylepšila funkci Text to Pattern v Illustratoru, takže je jednodušší vytvářet, upravovat a škálovat vektorové vzory. Vektorová grafika, která je generována pomocí této funkce, je ostřejší, navíc jsou zde nové ovládací prvky uživatelského rozhraní a lepší možnosti úprav. Tyto nové funkce jsou dostupné v nejnovějších verzích aplikací Illustrator a Photoshop pro počítače. Více informací naleznete na stránkách Adobe.