Nadcházející modely iPhone 16, které očekáváme v září, budou velmi podobné modelům iPhone 15, ale zprávy naznačují, že Apple v roce 2025 provede velké změny. Slyšeli jsme zprávy o zcela novém modelu, který se Apple chystá vydat.



Zprávy začaly odkazovat na nový iPhone 17, který je pojmenován jako „‌iPhone 17‌ Slim“, ale Apple toto pojmenování téměř jistě nepoužije. U 12,9palcového modelu M4 iPadu Pro Apple ubral o více než milimetr tloušťku, což vedlo k nejtenčímu zařízení, jaké Apple doposud vyrobil. Stejné zaměření na štíhlý design se očekává v roce 2025 a nadcházející ‌iPhone‌ má být „výrazně tenčí“ než současné iPhony. Nevíme konkrétně, jak tenký Apple tento „iPhone“ vyrobí, ale „iPad Pro“ má tloušťku pouhých 5,1 mm.

Pokud jde o velikost, očekává se, že ‌iPhone 17‌ Slim bude spadat někde mezi 6,1palcový iPhone 15 Pro a 6,7palcový ‌iPhone 15 Pro‌. Ačkoli Apple používá titan pro ‌iPhony vyšší třídy od loňského roku, říká se, že ‌iPhone 17‌ Slim má hliníkový design. První zprávy, které se o tomto zařízení objevily, ve skutečnosti naznačovaly, že nahradí model „Plus“, ale pozdější zprávy uváděly, že půjde o nejdražší model. Na základě zpráv, které jsme dosud slyšeli, to vypadá, že ‌iPhone 17‌ Slim bude podobný ‌iPhonu‌ X z roku 2017.

Přemístěný fotoaparát

Spolu s tenčím a lehčím designem by se špičkový ‌iPhone 17‌ mohl obsahovat zásadní změnu zadního fotoaparátu. Zprávy naznačují, že by fotoaparát mohl být přemístěn z levého horního rohu ‌iPhonu‌ do horního středu, což by mohlo vést k designu podobnému Google Pixel. Apple stále testuje návrhy pro ‌iPhone 17‌, ale přemístění fotoaparátu je možné.

Vylepšený displej

Technologie displeje ProMotion, která umožňuje proměnnou obnovovací frekvenci od 1 Hz do 120 Hz, se očekává pro všechny modely ‌iPhonu‌ v roce 2025, včetně špičkového modelu, ale údajně bude displej vyroben z nového materiálu. Nový materiál má údajně vylepšené antireflexní vlastnosti a lepší odolnost proti poškrábání než Ceramic Shield.

Lepší selfie kamera a Dynamic Island

Pro nový ‌iPhone 17‌ se očekává zeštíhlený Dynamic Island, který zabere méně místa na obrazovce. O technologii Face ID pod displejem se hovořilo už roky a první náznaky bychom mohli vidět v roce 2025.

Rychlejší čipy

Očekáváme čip A19, který je pravděpodobně postaven na vylepšeném 3nanometrovém procesu. Apple obvykle každý rok aktualizuje iPhony o rychlejší a efektivnější čipovou technologii.