Zatímco v roce 2023 nedošlo k žádným zásadním změnám pro AirPods, Apple na letošní rok připravuje velké změny. Hlavní novinkou v roce 2024 bude kompletní přepracování základní řady AirPods. Zde je vše, co zatím víme.



Apple v současné době prodává pět různých verzí AirPods:

  • AirPods (2. generace) – 3 790 Kč
  • AirPods (3. generace) – 4 990 Kč (s Lightning nabíjecím pouzdrem) nebo 5 290 Kč (s MagSafe nabíjecím pouzdrem)
  • AirPods Pro (2. generace) – 6 790 Kč
  • AirPods Max – 14 490 Kč

Mark Gurman z Bloombergu informoval o plánech Applu vydat AirPods (4. generace) v roce 2024. Podle Gurmana Apple letos ukončí výrobu AirPods 2 a AirPods 3 a nahradí je dvěma různými variantami AirPods 4. AirPods 4 budou mít údajně design, který vypadá jako něco mezi AirPods 3 a AirPods Pro, včetně krátkých stonků. Ani jedna z variant AirPods 4 nebude obsahovat vyměnitelné koncovky jako u AirPods Pro, ale „nabídnou lepší přizpůsobení“.

Bloomberg říká, že Apple plánuje odlišit dva modely AirPods 4 několika různými způsoby. AirPods 4 vyšší třídy nabídnou potlačení hluku, zatímco model nižší třídy nikoli. Obě verze AirPods 4 budou obsahovat nové nabíjecí pouzdro, které k nabíjení využívá port USB-C. Nabíjecí pouzdro dodávané s AirPods 4 vyšší třídy však bude obsahovat také vestavěné reproduktory pro podporu aplikace Najít. Podle Bloombergu mají být nové modely AirPods 4 vydány později v roce 2024. Apple obvykle vydal nová sluchátka AirPods přibližně ve stejnou dobu jako nové iPhony. Analytik Ming-Chi Kuo také oznámil, že Apple pracuje na levné verzi AirPods, která bude uvedena na trh v roce 2024.

Také v roce 2024 Apple vydá novou verzi AirPods Max. Bohužel jedinou změnou zde bude přechod z portu Lightning na USB-C pro nabíjení. Podle Bloombergu Apple letos neplánuje žádné další změny pro AirPods Max. AirPods Max budou i nadále používat stejný čip H1, jaký používají od roku 2020, což znamená, že jim bude i nadále chybět řada moderních funkcí.