Společnost Spotify uvedla, že po mnohaletém právním sporu získala od společnosti Apple souhlas se zobrazováním informací o akčních cenách ve své aplikaci pro iOS pro uživatele v Evropské unii.



Spotify uvádí, že od středy budou uživatelé v EU informováni o cenách v aplikaci a o tom, že mohou přejít na webové stránky společnosti a přímo nakupovat předplatné. „Uživatelé v EU budou informováni o akčních cenách v aplikaci na konci léta,“ uvedl Spotify v aktualizovaném příspěvku na blogu. „Po skončení akce také konečně uvidí, kolik stojí prémiový plán, který si vyberou.“ Aplikace Spotify stále neobsahuje odkaz, na který by uživatelé klikli, aby mohli nakupovat mimo App Store.

„Boj pokračuje. Uživatelé iPhonů na celém světě si zaslouží základní informace o tom, kolik věci stojí, kdy mohou využít skvělé nabídky a akce a kde si tyto věci koupit online. Pokud Evropská komise řádně prosadí své rozhodnutí, uživatelé by mohli využít ještě více výhod, jako jsou levnější ceny.“ Spotify je v právním sporu s Apple od roku 2019, kdy podal antimonopolní stížnost na pravidla App Store. Ještě v březnu si Spotify stěžoval Komisi, že Apple nedokázal schválit aktualizaci Spotify, která přidává informace o cenách předplatného a odkazuje na jeho web.