Indická komise pro hospodářskou soutěž stáhla dvě vyšetřovací zprávy obviňující Apple z porušení antimonopolních pravidel poté, co společnost vyjádřila obavy z prozrazení důvěrných obchodních informací (prostřednictvím agentury Reuters).



Indická komise pro hospodářskou soutěž (CCI) stáhla dvě klíčové zprávy, které tvrdily, že Apple porušil místní zákony na ochranu hospodářské soutěže. Stažení, které je velmi neobvyklé, přichází poté, co společnost podala stížnost, v níž tvrdila, že zprávy obsahovaly citlivá obchodní data, která byla neoprávněně poskytnuta jejím konkurentům, včetně společnosti Match Group vlastníka aplikace Tinder. Komise veřejně neupřesnila o jaké důvěrné informace se jedná, ale předpokládá se, že se týkají především finančních údajů souvisejících s operacemi společnosti Apple v Indii.

Tyto zprávy byly součástí dlouhodobého vyšetřování praktik společnosti Apple na indickém trhu se zaměřením na obvinění, že společnost zneužila své dominantní postavení na trhu s obchody s aplikacemi, aby přinutila vývojáře, aby používali její systém nákupu v aplikaci. Očekává se, že stažení zpráv zdrží vyšetřování o několik měsíců, protože CCI potenciálně znovu vydává upravené zprávy.