Apple dnes připomněl vývojářům, kteří plánují distribuovat aplikace v Evropské unii, aby předložili svůj status obchodníka, aby v App Store sdíleli adresu, telefonní číslo a e-mailovou adresu.



Informace se zobrazí na vývojářské stránce ‌v App Store‌. Zákon o digitálních službách (DSA) v Evropské unii vyžaduje, aby společnost Apple ověřila a zobrazila informace o smlouvě s obchodníkem pro všechny „obchodníky“, kteří distribuují aplikace v App Store v Evropské unii. Vývojáři, kteří vydělávají peníze z ‌App Store‌ nebo prostřednictvím nákupů v aplikaci, jsou považováni za obchodníky. Kontaktní informace každého vývojáře, který je klasifikován jako obchodník, budou veřejně dostupné a mnoho vývojářů je s tímto požadavkem nespokojeno.

Nezávislí vývojáři a malé společnosti nemusí mít obchodní adresy a telefonní čísla, které by mohli poskytnout, a pochopitelně nechtějí poskytnout své osobní kontaktní údaje. Apple bude od 16. října 2024 vyžadovat status obchodníka k odesílání aktualizací aplikace. Než bude možné aplikaci odeslat ke kontrole, musí být poskytnuty informace o obchodníkovi. 17. února 2025 budou aplikace bez statusu obchodníka odstraněny z ‌App Store‌ v EU, dokud nebude poskytnut a ověřen status obchodníka.