Společnost TikTok oznámila, že zavádí nové funkce pro zasílání zpráv včetně velmi žádaných skupinových chatů s podporou až pro 32 lidí. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Skupinové chaty umožňují uživatelům ve věku 16 let a více sdílet a komentovat videa TikTok s přáteli a členy rodiny, aniž by museli otevírat samostatnou aplikaci pro zasílání zpráv, jako je WhatsApp nebo Messenger. Zahájení skupinového chatu lze provést několika způsoby. Uživatelé mohou klepnout na tlačítko Chat v horní části doručené pošty TikTok a vybrat jména lidí, nebo mohou klepnout na Zahájit skupinový chat při sdílení příspěvku s několika lidmi. TikTok říká, že zabudoval bezpečnost do skupinových chatů pro dospívající a podnikl kroky k zablokování komunikace s cizími lidmi. Stejně jako běžné přímé zprávy nejsou skupinové chaty dostupné uživatelům ve věku 13 až 15 let.

Uživatelé ve věku 16–17 let se navíc mohou připojit ke skupinovému chatu pouze v případě, že mají alespoň jednoho společného přítele. Pokud vytvoří skupinový chat, musí zkontrolovat a ručně schválit každého nového, kdo se připojí. ByteDance poznamenává, že nová funkce skupinového chatu není aktuálně dostupná všude. TikTok také nyní zavádí nálepky do přímých zpráv. Uživatelé nyní mohou vytvářet a nahrávat vlastní nálepky na platformu, aby je mohl používat kdokoli.