Je téměř září, ale Apple má na rok 2024 stále naplánované vydání několika nových produktů. Nová řada iPhone 16 a Apple Watch budou vydány v září a podle zpráv také letos bude vydáno několik Maců s čipy M4.



MacBook Pro

Apple plánuje vydat 14palcové i 16palcové modely MacBooku Pro s čipy M4. MacBook Pro byl naposledy aktualizován v říjnu 2023. Apple minulý rok ukončil prodej 13palcového MacBooku Pro. Střední a vyšší 14palcové modely dostanou čipy M4 Pro a M4 Max, stejně jako 16palcové modely. Čipy M4 jsou postaveny na 3nanometrovém procesu, ale ve srovnání s čipy M3 mají lepší výkon, efektivitu a schopnosti umělé inteligence. Apple představil nový, výkonnější Neural Engine. Nový MacBook Pro bude mít stejný design, hlavní novinkou bude jeho čip.

Mac mini

Na rozdíl od MacBooku Pro bude Mac mini obsahovat zásadní změnu designu. Podle Marka Gurmana z Bloombergu bude ‌Mac mini‌ dosud nejmenším počítačem Applu, dokonce menším než předchozí generace. Očekává se, že bude mít velikost přibližně Apple TV, i když bude tlustší než ‌Apple TV‌ a současný ‌Mac mini‌, který je vysoký 1,4 palce. Stroj bude i nadále vyroben z hliníku, akorát v celkově menším balení. Apple testoval modely ‌Macu mini‌, které mají alespoň tři porty USB-C spolu s portem HDMI a napájecím kabelem. Mac mini bude obsahovat čip M4 a M4 Pro. ‌

iMac

Očekává se, že 24palcový iMac bude letos také vydán s čipem M4. O žádných designových změnách se nemluvilo, takže můžeme očekávat, že uvidíme stejný 24palcový displej s více barevnými možnostmi. Apple stále vyvíjí iMac s větším ~30palcovým displejem, ale ‌jeho vydání se neočekává v roce 2024 a není jasné, zda bude vydán v roce 2025.

Možné datum vydání

Apple na svých zářijových akcích, které se zaměřují na iPhone a Apple Watch, obvykle Macy nepředstavuje. Očekáváme, že Apple kolem 10. září uspořádá keynote, na které představí nové modely ‌iPhone 16. Když Apple na podzim vydává nové Macy, často je představí v říjnu nebo listopadu. Minulý rok například Apple uspořádal v říjnu keynote, kde představil MacBook Pro a ‌iMac‌. Apple v minulosti pořádal druhé podzimní akce v těchto dnech:

  • 30. října 2023 – Apple představil MacBook Pro a ‌iMac‌.
  • 18. října 2021 –  Apple představil MacBook Pro a AirPods 3.
  • 10. listopadu 2020 – Apple představil MacBook Air, ‌Mac mini‌ a MacBook Pro.
  • 30. října 2018 – Apple představil ‌MacBook Air‌, ‌Mac mini‌ a ‌iPad Pro‌.
  • 27. října 2016 – Apple představil nový MacBook Pro a Apple TV‌.