Nedávný průzkum provedený společností SellCell naznačuje, že významná většina uživatelů plánuje zakoupit některý z modelů iPhone 16, přičemž mnozí upřednostňují lepší řízení tepla, aby se předešlo problémům s přehříváním.



Průzkum, který se týkal více než 2 000 majitelů ‌iPhonu‌ se sídlem v USA (1 000 mužů a 1 000 žen), zjistil, že 61,9 % respondentů si po vydání plánuje koupit model ‌iPhone 16‌. Ceny se ukázaly jako nejdůležitější faktor, přičemž 30,9 % respondentů je uvedlo jako primární aspekt při rozhodování. Ale bylo to také vylepšené řízení tepla, které se ukázalo jako další klíčový aspekt, přičemž 26,8 % uživatelů doufalo v lepší řízení tepla, aby se předešlo problémům s přehříváním. Krátce poté, co byly loni v září vydány iPhone 15 Pro a ‌iPhone 15 Pro‌ Max, začali někteří zákazníci pociťovat problém s přehříváním zařízení. Apple nakonec problém zmírnil aktualizací iOS 17, ale očekává se, že modely ‌iPhone 16‌ budou vybaveny novým řízením tepla, který řeší potenciální přehřívání.

Průzkum SellCell také odhalil značný zájem o funkce Apple Intelligence pro ‌iPhone 16‌. Pozoruhodných 82,1 % respondentů vyjádřilo ochotu počkat až měsíc po vydání, než budou funkce AI plně k dispozici. Apple plánuje vydat funkce Apple Intelligence v aktualizaci iOS 18.1, která by měla být vydána v říjnu. Dalším zajímavým zjištěním byl zájem o větší displeje‌. Přestože se současný ‌iPhone 15 Pro‌ Max již může pochlubit 6,7palcovým displejem, více než polovina respondentů (54,9 %) uvedla, že by uvítali ještě větší displeje.