Společnost MacRumors zjistila, že macOS Sequoia, nejnovější verze operačního systému, který běží na Macu, má být vydán v polovině září. Zatímco aktualizace iOS jsou pravidelně vydávány v září, datum vydání macOS se liší.



Nové aktualizace pro Mac byly v posledních letech vydány v září, říjnu a listopadu. V letošním roce Apple plánuje vydat ‌macOS Sequoia‌ přibližně ve stejnou dobu jako iOS 18. Zavedení obou aktualizací současně zajistí, že funkce napříč platformami budou fungovat tak, jak mají, jako je Zrcadlení iPhonu. Tato funkce umožňuje ovládat ‌iPhone‌ se systémem ‌iOS 18‌ pomocí Macu se systémem ‌macOS Sequoia‌. Mezi další nové funkce přicházející do ‌macOS Sequoia‌ patří vylepšené možnosti uspořádání oken, vyhrazená aplikace Hesla a aktualizace aplikací Safari, Zprávy, Mapy, Poznámky a další.

macOS Sequoia‌ a ‌iOS 18‌ je v závěrečné testovací fázi před každoroční podzimní keynote zaměřenou na iPhone. Pokud se Apple bude držet data, které používal posledních několik let, nejpravděpodobnějším datem keynote je 10. září. Pokud je to datum události, nové iPhony by mohly být uvedeny na trh o týden později, 20. září. Nové aktualizace iOS obvykle vycházejí na středu před vydáním nových iPhonů, takže by ‌iOS 18‌ a ‌macOS Sequoia‌ mohla být vydána 18. září. Apple by se však mohl rozhodnout uspořádat keynote později v září, což by změnilo data vydání softwaru. Apple by mohl oznámit svou keynote již příští týden.