Opera po několika týdnech testování vydala svůj prohlížeč Opera One s umělou inteligencí pro iOS. Aplikace napodobuje minimalistický design firemního prohlížeče pro stolní počítače a inteligentně skrývá nepotřebné prvky pro prohlížení bez rušivých vlivů.



Například při rolování na stránce prohlížeč skryje spodní a horní lištu pro zobrazení na celou obrazovku. Vyhledávací panel je umístěn ve spodní části rozhraní pro snadnější přístup, poskytuje rychlé návrhy vyhledávání při psaní a zahrnuje integraci asistenta Aria AI. K dispozici je také nové gesto vyhledávání přejetím prstem, které uživatelům umožňuje aktivovat vyhledávací lištu jednoduchým přejetím dolů.

Umístěný vyhledávací panel je výchozí možností, ale uživatelé mohou alternativně zvolit standardní styl navigace nebo tlačítka rychlé akce. Podle Opery může Aria pomoci se širokou škálou úkolů, od vyhledávání na webu až po generování textu a obrázků. Aria umožňuje uživatelům vyslovovat dotazy místo psaní, takže je to pohodlné, když jste na cestách. Aria může také vytvářet obrázky pomocí modelu Imagen2 společnosti Google.