Předplatitelé Apple Music, kteří chtějí přenést své seznamy skladeb do YouTube Music, k tomu nyní mohou využít stránku Data a soukromí, uvádí Apple v novém dokumentu podpory.



Po přihlášení na stránce Data a soukromí mohou uživatelé ‌Apple Music‌ vybrat možnost „Přenést kopii vašich dat“ a přesunout seznamy skladeb z ‌Apple Music‌ do YouTube Music. YouTube Music je jedinou podporovanou hudební službou pro přenos seznamů skladeb a Apple v současné době nenabízí možnosti přenosu do služeb, jako je Spotify. K provedení převodu je vyžadováno aktivní předplatné ‌Apple Music‌ nebo předplatné iTunes Match a aktivní účet YouTube Music. Přenesené seznamy skladeb se z ‌Apple Music‌ neodstraňují a proces přenosu může trvat několik minut až několik hodin v závislosti na tom, kolik seznamů skladeb se přenáší.

Apple zveřejnil podrobnosti o tom, co lze přenést a co ne:

  • Přenesou se pouze seznamy skladeb, které jste vytvořili (včetně seznamů skladeb pro spolupráci, které vlastníte).
  • Hudební soubory se nepřenesou
  • Složky, ve kterých jste uspořádali své seznamy skladeb ‌Apple Music‌, se nepřenesou
  • Seznamy skladeb mohou obsahovat pouze skladby dostupné na YouTube Music.
  • Pokud vaše seznamy skladeb obsahují jiné zvukové soubory – například podcasty, zvukové knihy nebo zvukové soubory nahrané uživatelem – nebudou přeneseny.
  • Po dokončení procesu přenosu se na kartě Knihovna ve službě YouTube Music objeví seznamy skladeb ze služby ‌Apple Music‌. Pokud skladba chybí, nemusí být na YouTube Music dostupná.